Nieuws

Vanwaar de naam?

Vanwaar de naam? Goede vraag. Heel cliché natuurlijk door meat in je naam te gebruiken bij een barbecue bedrijf. Maar dat is niet het enige. Op 5 september ben ik jarig en zoals de meeste van mijn vrienden weten wordt er dan lekker gebarbecued. Heerlijke hapjes zoals: moinkball’s, ribs en kipkluifjes. Allemaal zelf gemarineerd, gedraaid en langzaam gegaard.

Voor mij verjaardag schoot mij dus ineens de naam: “Where we Meat” in me hoofd. In eerste instantie dacht ik: ach, zo cliché die bestaat vast al. “Where we Meat” lees je natuurlijk als waar we ontmoeten! Zo ook op mijn verjaardagen. Ik vier het altijd buiten, tentje, vuurhaard en uiteraard de barbecue. Dit jaar zag het weer er wat slechter uit, en moest het hals over kop binnen vieren. Buiten een klein zeiltje opgehangen, zodat ik met mijn barbecue droog stond.

De visite kwam binnen, ik stond uiteraard te garen bij de barbecue. En langzamer hand kwamen er steeds meer mensen om de barbecue heen staan. Totdat er niemand meer binnen stond. Toen dacht ik: Ja! “Where we Meat” de barbecue is inderdaad de plek waar je mensen ontmoet en gezellig samen komt. Ga maar een na bij U zelf, hoe vaak staan de mannen wel niet om de barbecue heen met een biertje in de hand stoere verhalen te vertellen?

07-09-2019

De ideeën!

Overal waar ik ben gaat het over barbecueën. Ik vindt het leuk, ik kan het goed(volgens de gasten) en ik vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en proberen. Toen heb ik ooit eens in een gekkigheid op tafel gegooid er een bedrijf in te beginnen. Daar heb ik me dus in verdiept en leek mij eigenlijk wel een leuk plan! Uiteraard in overleg met de vrouw des huizes, want ik zal daardoor iets meer buiten te vinden zijn dan in huis.

Leuke ideeën allemaal, alleen deze zullen ook op papier moeten komen te staan, zodat je daadwerkelijk iets aan het opbouwen bent. Beginnend met de bedrijfsnaam en je plan.

Maar ja! Iedereen kent het wel: druk, druk, druk. Zo is er weer een jaar verstreken en nog niks op papier gezet of bedankt. Dan breekt het hoogseizoen weer aan! De barbecues staan vaak aan, vrienden blijven eten, feestje hier feestje daar. Dan gaat het toch wel weer jeuken om daar meer mee te doen en van je hobby je werk hobby te kunnen maken. Zodoende ben ik er toch maar eens meer voor gaan zitten en heeft mij gebracht tot hoever ik nu ben.

04-04-2018